Opleiding tot anesthesiemedewerker

Algemeen

Onze operatiekamer complex bestaat uit zes moderne operatiekamers waar de meest voorkomende operaties worden verricht. 
Op de operatie kamer werken diverse disciplines intensief met elkaar samen. Als anesthesiemedewerker ben je verantwoordelijk voor de voorbereidingen van anesthesietechnieken en assisteer je de anesthesioloog bij het toedienen hiervan. Tevens ben je medeverantwoordelijk voor de bewaking van vitale lichaamsfuncties van de patiënt en de verslaglegging hiervan.

De opleiding

De opleiding tot anesthesiemedewerker duurt drie jaar en start met een beroepsvoorbereidende periode van drie maanden op de Amstel Academie met stages in het ziekenhuis. Daarna ben je gedurende het vervolg van de opleiding afwisselend werkzaam op de operatiekamers en voor het theorie gedeelte op de Amstel Academie. Gedurende het praktijkdeel op de operatiekamers word je begeleid door anesthesiemedewerkers. Zij hebben eveneens de opleiding gevolgd en zullen hun begeleiding afstemmen op je leervragen en leerstijl.

De opleiding start 2x per jaar in maart en in september. Je hoort minimaal 2 maanden voordat de opleiding start of je bent geselecteerd. Als je niks hoort ben je niet geselecteerd en kan je opnieuw voor de volgende opleiding solliciteren.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot anesthesiemedewerker ben je minimaal 18 jaar oud en heb je een havo diploma met de vakken natuurkunde en scheikunde. Ook als je een hbo-v diploma hebt geven wij de voorkeur aan een exacte vooropleiding op HAVO-niveau.
Verder is een voldoende beheersing van de Nederlandse taal essentieel.

Wat wij bieden!

Het ziekenhuis betaalt de opleiding en de benodigde literatuur indien er aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan. Het salaris is conform CAO Ziekenhuizen en je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding met een minimum van 32 uur/week. Dit is inclusief je schooldag.
Ziekenhuis Amstelland biedt een ruim aanbod aan bijscholingen en opleidingen, o.a. e-learning modules. En mocht je met de auto komen, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Chantal van Zaal via [email protected]

Aanmelden

Het leerwerktraject start in maart of september. Ruim een half jaar voor aanvang van de opleiding start de sollicitatieprocedure. De vacature voor de opleiding kun je dan vinden onder het vakgebied werken en leren bij de vacatures. Je kunt solliciteren door je gegevens in te vullen. Het aanvragen van een VOG-verklaring maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Je hoort minimaal twee maanden voordat de opleiding start of je bent geselecteerd.

Vragen? Laat een berichtje achter!

Onze recruiter

Neem contact op met onze recruitment afdeling
recruiter
Recruiter
Ons adres

Laan van de Helende Meesters 8,
1186 AM Amstelveen