Opleiding tot operatieassistent

Algemeen

We zijn op zoek naar enthousiaste toekomstige operatieassistenten die in het bezit zijn van stalen zenuwen, technisch inzicht en een praktische instelling. In Ziekenhuis Amstelland is de opleiding in de vorm van werken en leren.

Ons operatiekamer complex bestaat uit zes moderne operatiekamers waar de meest voorkomende operaties worden verricht. Als operatieassistent zorg je samen met collega’s dat een operatie goed verloopt en ben je er verantwoordelijk voor dat instrumentarium en andere technische hulpmiddelen aanwezig zijn. Ook geef je tijdens een operatie de benodigde steriele instrumenten, hechtmaterialen en andere middelen aan de operateur. Op onze operatiekamers werken diverse disciplines intensief met elkaar samen.

De opleiding

De opleiding start twee keer per jaar, in maart en september, en duurt drie jaar. Het opleidingsprogramma omvat een theorie- en praktijkgedeelte.

Je start met een beroepsvoorbereidende periode van drie maanden op de Amstel Academie met stages in het ziekenhuis. Daarna ben je gedurende het vervolg van de opleiding afwisselend werkzaam op de operatiekamers en voor het theorie gedeelte op de Amstel Academie. Gedurende je praktijkgedeelte op de operatiekamers word je begeleid door operatieassistenten. Zij hebben eveneens de opleiding gevolgd en zullen hun begeleiding afstemmen op je leervragen en leerstijl.

Toelatingseisen

  • Een HAVO diploma met als profiel natuur & gezondheid of natuur &techniek.
  • Een afgerond verpleegkundige opleiding niveau 4 met in de vooropleiding één exact vak.
  • Een MBO zorg gerelateerde opleiding niveau 4 met in de vooropleiding minimaal één exact vak.Verder is voldoende beheersing van de Nederlandse taal essentieel.

Wat wij bieden!

Het ziekenhuis betaalt de opleiding en de benodigde literatuur indien er aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan. Het salaris is conform CAO Ziekenhuizen en je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding met een minimum van 32 uur/week. Dit is inclusief je schooldag.
Ziekenhuis Amstelland biedt een ruim aanbod aan bijscholingen en opleidingen, o.a. e-learning modules. En mocht je met de auto komen, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Chantal van Zaal via [email protected]

Aanmelden

Het leerwerktraject start in maart of september. Ruim een half jaar voor aanvang van de opleiding start de sollicitatieprocedure. De vacature voor de opleiding kun je dan vinden onder het vakgebied werken en leren bij de vacatures. Je kunt solliciteren door je gegevens in te vullen. Het aanvragen van een VOG-verklaring maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Je hoort minimaal twee maanden voordat de opleiding start of je bent geselecteerd.


Vragen? Laat een berichtje achter!

Onze recruitmentafdeling

Ons adres

Laan van de Helende Meesters 8,
1186 AM Amstelveen