Opleiding tot radiodiagnostisch laborant

Algemeen

Op de afdeling Radiologie worden radiologische onderzoeken verricht. Er zijn elf onderzoekskamers. De afdeling is volop in ontwikkeling. Er wordt gewerkt met de modernste apparatuur en computertechnieken. De afdeling Radiologie telt 46 medewerkers die in een prettige sfeer met 9 radiologen samenwerken. Als radiodiagnostisch laborant ben je volwaardig lid van dit team met een veelheid aan taken. Je stelt de apparatuur in en zorgt ervoor dat het onderzoek goed wordt uitgevoerd. Hierbij kan je denken aan apparaten waarmee röntgenfoto’s gemaakt kunnen worden. Daarnaast werk je met andere apparatuur waarmee afbeeldingen van het menselijk lichaam zichtbaar gemaakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld MRI of een Echo.

De opleiding

De opleiding tot Radiodiagnostisch laborant volg je bij de Amstel Academie. De opleiding start jaarlijks in september en duurt in totaal drie jaar. De eerste 6 maanden is de beroepsvoorbereidende periode (BVP). Deze periode geeft een algemene oriëntatie op het werk van de beroepsbeoefenaar. Hierin ga je voornamelijk naar school en kom je om de drie weken in de praktijk.  Hierna begint de praktijkleer periode (PLP), hierin verschuift de focus steeds meer naar het werken in het ziekenhuis en ga je steeds minder naar school.

Kijk voor meer informatie over deze duale opleiding op de site van de Amstel Academie.

Toelatingseisen

De vooropleidingseisen voor de opleiding radiodiagnostisch laborant zijn:

  • Een HAVO- of VWO diploma (bij voorkeur Natuur & Techniek) of;
  • Een MBO diploma niveau 4

Wat wij bieden

Het ziekenhuis betaalt de opleiding en benodigde literatuur indien er aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan. Het salaris is conform CAO Ziekenhuizen.
Ziekenhuis Amstelland biedt een ruim aanbod aan bijscholingen en opleidingen, o.a. e-learning modules. En mocht je met de auto komen, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met afdeling opleidingen; [email protected]

Aanmelden

De opleiding start jaarlijks in september. Ruim een half jaar voor aanvang van de opleiding start de sollicitatieprocedure. De vacature voor de opleiding kun je dan vinden onder het vakgebied werken en leren bij de vacatures. Je kunt solliciteren door je gegevens in te vullen. Het aanvragen van een VOG-verklaring maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Je hoort minimaal twee maanden voordat de opleiding start of je bent geselecteerd.

Vragen? Laat een berichtje achter!

Onze recruiter

Neem contact op met onze recruitment afdeling
recruiter
Recruiter
Ons adres

Laan van de Helende Meesters 8,
1186 AM Amstelveen